Как вълците ме изядоха Irena Dousková

ISBN: 9789545293702

Published: 2005

Paperback

300 pages


Description

Как вълците ме изядоха  by  Irena Dousková

Как вълците ме изядоха by Irena Dousková
2005 | Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, talking book, mp3, ZIP | 300 pages | ISBN: 9789545293702 | 3.74 Mb

Романът Как вълците ме изядоха се радва на небивал успех, претърпял е няколко преиздания, а театралната постановка по него е абсолютен хит, издаден поради огромния интерес и на CD. Книгата, с която Ирена Доускова направи впечатляващия си пробив иMoreРоманът Как вълците ме изядоха се радва на небивал успех, претърпял е няколко преиздания, а театралната постановка по него е абсолютен хит, издаден поради огромния интерес и на CD.

Книгата, с която Ирена Доускова направи впечатляващия си пробив и се озова сред големите в най-новата чешка литература, представлява нееднозначен, едновременно отричащ и носталгичен поглед към тоталитаризма и към типично чешкия принос към него - годините на нормализацията - през очите на дете. Дневникът на малката героиня на Доускова вълнува с неподправената автентичност на детското светоусещане.

Тягостната атмосфера на тоталитарните години е олекотена, но не и омаловажена. По думите на критиката откъм писателско майсторство Ирена Доускова не отстъпва на Вивег, но по-емоционална и съдържателна дълбочина чувствително го превъзхожда.Сборникът разкази Извратенякът описва малки човешки драми от годините след 1989-а. Трагико-гротескните изживявания на героите ни разкриват тъжната истина, че много често причините за личните ни разочарования и крахове не идват от несъвършенството на света, от политиката, от обществото, а от собственото ни несъвършенство, от границите, които си налагаме сами, от личностната ни недостатъчност.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Как вълците ме изядоха":


chirols.eu

©2010-2015 | DMCA | Contact us