O istorie a lumii în 10 şi 1/2 capitole Julian Barnes

ISBN:

Published:

432 pages


Description

O istorie a lumii în 10 şi 1/2 capitole  by  Julian Barnes

O istorie a lumii în 10 şi 1/2 capitole by Julian Barnes
| | PDF, EPUB, FB2, DjVu, audiobook, mp3, RTF | 432 pages | ISBN: | 3.44 Mb

O viziune revizionistă a istoriei, un triumf al inteligenţei, vervei şi talentului, o pală de vânt în pânzele celor dispuşi să conteste totul şi să nu accepte nimic.La nicio agenţie de turism nu veţi găsi o ofertă de acest tip. Niciun vânzător deMoreO viziune revizionistă a istoriei, un triumf al inteligenţei, vervei şi talentului, o pală de vânt în pânzele celor dispuşi să conteste totul şi să nu accepte nimic.La nicio agenţie de turism nu veţi găsi o ofertă de acest tip.

Niciun vânzător de vacanţe nu va şti să vă vorbească despre o asemenea călătorie. Julian Barnes vă plimbă de pe continentele sufletului pe cele ale minţii cu dibăcia, siguranţa şi flerul corăbierilor din vechime.Frison iniţiatic, situaţii-limită, foraj în adâncurile fiinţei, traume, orori şi, din când în când, un dram de nădejde purtat pe aripile unei vietăţi diafane.„Istoria nu e ceea ce s-a întâmplat.

Istoria e ceea ce ne spun istoricii că s-a întâmplat. A existat un tipar, un plan, o mişcare, o extindere, un marş pentru democraţie- există o tapiserie, un flux al evenimentelor, o naraţiune complexă, conectată, explicabilă.”Julian Barnes„A mai existat o întâmplare, măruntă, ce-i drept, pe care fiecare a interpretat-o cum a crezut de cuviinţă. Un fluture alb, dintr-o specie răspândită în Franţa, s-a ivit deasupra capetelor lor, bătând aerul cu aripioarele, şi s-a aşezat pe velă. Cei mai lihniţi dintre supravieţuitori şi-au făcut socoteala că era şi ăsta un fel de mâncare.

Altora uşurinţa cu care se mişca minusculul musafir li s-a părut o ironie la adresa felului în care zăceau fără vlagă şi fără să se mişte aproape deloc. Au fost chiar unii pentru care fluturele reprezenta un semn, un sol din ceruri la fel de alb ca porumbiţa lui Noe. Până şi scepticii care nu erau dispuşi să-i recunoască pe agenţii divini au acceptat, cu o speranţă temperată de precauţie, că fluturii zburau de obicei la mică distanţă de uscat.”JULIAN BARNES, O istorie a lumii în zece capitole şi jumătateEnter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "O istorie a lumii în 10 şi 1/2 capitole":


chirols.eu

©2010-2015 | DMCA | Contact us